Jofatekniikka Oy

Koneet ja laitteet puunjalostusteollisuuteen

Puunjalostusalan innovaatiot

Jofatekniikka Oy kehittää ja tuottaa erilaisia puunjalostusalan innovaatioita. Tutustu kehittämiimme tuotteisiin:

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä!

Innovaatioiden merkitys kehityksessä

Innovaatio on yleensä jokin uutuus, tavallisimmin jokin uutuustuote, esimerkiksi teollinen tai tekninen keksintö. Innovaatiot ovat talouden kasvun keskeisin käyttövoima. Markkinoille tulevat uudet tuotteet ja teknologia sekä niitä tuottavat yritykset haastavat vanhat tuotteet ja yritykset. Näin syntyvä ”luova kaaos” pyrkii pakottamaan ja avaamaan tietä kehitykselle.

Useasti markkinoiden vastavoimat uudelle tuotteelle tai teknologialle voivat olla jopa kohtalokkaan musertavia. Innovaatiot ovat avainasemassa kehitystoiminnassa, ja yhteistyö on parempi vaihtoehto kuin uuden teknologian ja kehityksen vastustaminen.

Teollinen työ kannattavaksi keksintöjen avulla

Mekaaninen puunjalostusteollisuus on merkittävä työllistäjä. Teollisen tuotannon tulee olla liiketaloudellisesti kannattavaa. Ilman keksintöjä ja automaatiota eli teknologiaa ei teollisesta työstä saada kannattavaa. Lisäksi erilaisten keksintöjen myötä työtehtävät ovat helpottuneet ja niiden seurauksena ihmisiä kuluttavat ammattisairaudet ovat huomattavasti vähentyneet.

Puunjalostusteollisuuden haasteet

Puunjalostusteollisuus on Suomessa haasteiden edessä. Työn tuottavuus voi kasvaa vain sellaisten innovaatioiden hyödyntämisellä, jotka vähentävät henkilötyöaikaa tai tuotettavan tuotteen raaka-ainekustannuksia. Toisena vaihtoehtona voi olla ylivoimainen tuote kilpailijaan verrattuna, mutta puu materiaalina rajoittaa kohtuullisesti sellaista kilpailuetua.

Millä muulla tavoin voidaan kilpailla sellaisia valmistajamaita vastaan, joilla on edullisempaa työvoimaa ja raaka-aineita sekä lähellä olevat markkinat? Jälkijunassa kulkeva kehitys tulee kalliiksi, jos junassa on paljon vaunuja (vert. työttömyys) ja raideleveys (kilpailukyky) on muuttunut junan kulkua hidastavaksi tai estäväksi.

Liimapuulevyn valmistusmenetelmä

Jatkuvatoiminen paksun liimapuulevyn valmistusmenetelmä tuottaa perinteistä sahatavaraa laadukkaampaa lopputuotetta sekä korkealaatuista pelletin raaka-ainetta sivutuotteena. Myymme tietotaidon sekä menetelmään liittyvät uudet laitekeksinnöt asiakkaan nimiin haettavilla tai siirrettävillä teollisoikeuksilla.

Jatkuvatoiminen liimapuupalkin valmistusmenetelmä hyödyntää puuraaka-aineen perinteisiä menetelmiä ja kuluttaa vähemmän raaka-ainetta. Samalla saadaan pelletin raaka-aineeksi laadukkaampaa sivutuotetta, josta on jatkuva pula.

Puinen kannatinpalkki

Perinteistä kevyempi ja jäykempi puinen kannatinpalkki on innovaatio, joka on kehitetty yhdeksi betonivalujen muottijärjestelmän tärkeimmäksi osaksi.

Edellä mainitut keksinnöt mahdollistavat suurteollisuuden ja konepajateollisuuden mekaanisen puunjalostuksen. Tavoitteemme on tuoda uusi kansallinen voimavara aikaisempien menetettyjen vahvuuksien tilalle.

Suomen metsät yhteistyöllä koko kansan eduksi!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Palaa takaisin sivun alkuun.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa
Puunjalostus

Kansantaloudellisesti ajateltuna olisi järkevämpää jalostaa harvennuspuu kuin hakettaa polttoon. Harvennuspuu kannattaa jalostaa liimapuuksi, jolloin siitä saadaan korkealuokkainen rakennusmateriaali ja tuotannosta syntyvä sivutuote (kuori, puru ja lastu) bioenergiaksi.

Haluatko lisätietoja?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Jofatekniikka Oy
Kettumäentie 4
29630 POMARKKU

Y-tunnus: 0858285-0
Puh: 02 551 1955

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Jofatekniikka Oy:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.