Puunjalostusalan innovaatiot

Jofatekniikka Oy kehittää ja tuottaa erilaisia puunjalostusalan innovaatioita. Tutustu kehittämiimme tuotteisiin:

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä!

Innovaatioiden merkitys kehityksessä

Innovaatio on yleensä jokin uutuus, tavallisimmin jokin uutuustuote, esimerkiksi teollinen tai tekninen keksintö. Innovaatiot ovat talouden kasvun keskeisin käyttövoima. Markkinoille tulevat uudet tuotteet ja teknologia sekä niitä tuottavat yritykset haastavat vanhat tuotteet ja yritykset. Näin syntyvä ”luova kaaos” pyrkii pakottamaan ja avaamaan tietä kehitykselle.

Useasti markkinoiden vastavoimat uudelle tuotteelle tai teknologialle voivat olla jopa kohtalokkaan musertavia. Innovaatiot ovat avainasemassa kehitystoiminnassa, ja yhteistyö on parempi vaihtoehto kuin uuden teknologian ja kehityksen vastustaminen.

Teollinen työ kannattavaksi keksintöjen avulla

Mekaaninen puunjalostusteollisuus on merkittävä työllistäjä. Teollisen tuotannon tulee olla liiketaloudellisesti kannattavaa. Ilman keksintöjä ja automaatiota eli teknologiaa ei teollisesta työstä saada kannattavaa. Lisäksi erilaisten keksintöjen myötä työtehtävät ovat helpottuneet ja niiden seurauksena ihmisiä kuluttavat ammattisairaudet ovat huomattavasti vähentyneet.

Puunjalostusteollisuuden haasteet

Puunjalostusteollisuus on Suomessa haasteiden edessä. Työn tuottavuus voi kasvaa vain sellaisten innovaatioiden hyödyntämisellä, jotka vähentävät henkilötyöaikaa tai tuotettavan tuotteen raaka-ainekustannuksia. Toisena vaihtoehtona voi olla ylivoimainen tuote kilpailijaan verrattuna, mutta puu materiaalina rajoittaa kohtuullisesti sellaista kilpailuetua.

Millä muulla tavoin voidaan kilpailla sellaisia valmistajamaita vastaan, joilla on edullisempaa työvoimaa ja raaka-aineita sekä lähellä olevat markkinat? Jälkijunassa kulkeva kehitys tulee kalliiksi, jos junassa on paljon vaunuja (vert. työttömyys) ja raideleveys (kilpailukyky) on muuttunut junan kulkua hidastavaksi tai estäväksi.

Liimapuulevyn valmistusmenetelmä

Jatkuvatoiminen paksun liimapuulevyn valmistusmenetelmä tuottaa perinteistä sahatavaraa laadukkaampaa lopputuotetta sekä korkealaatuista pelletin raaka-ainetta sivutuotteena. Myymme tietotaidon sekä menetelmään liittyvät uudet laitekeksinnöt asiakkaan nimiin haettavilla tai siirrettävillä teollisoikeuksilla.

Jatkuvatoiminen liimapuupalkin valmistusmenetelmä hyödyntää puuraaka-aineen perinteisiä menetelmiä ja kuluttaa vähemmän raaka-ainetta. Samalla saadaan pelletin raaka-aineeksi laadukkaampaa sivutuotetta, josta on jatkuva pula.

Puinen kannatinpalkki

Perinteistä kevyempi ja jäykempi puinen kannatinpalkki on innovaatio, joka on kehitetty yhdeksi betonivalujen muottijärjestelmän tärkeimmäksi osaksi.

Edellä mainitut keksinnöt mahdollistavat suurteollisuuden ja konepajateollisuuden mekaanisen puunjalostuksen. Tavoitteemme on tuoda uusi kansallinen voimavara aikaisempien menetettyjen vahvuuksien tilalle.

Suomen metsät yhteistyöllä koko kansan eduksi!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Palaa takaisin sivun alkuun.

Suosittele meitä

Puunjalostus

Kansantaloudellisesti ajateltuna olisi järkevämpää jalostaa harvennuspuu kuin hakettaa polttoon. Harvennuspuu kannattaa jalostaa liimapuuksi, jolloin siitä saadaan korkealuokkainen rakennusmateriaali ja tuotannosta syntyvä sivutuote (kuori, puru ja lastu) bioenergiaksi.

Haluatko lisätietoja?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.